A Laki Épületszobrász Zrt. fejezheti be a Pesti Vigadó épületének rekonstrukcióját, a cég nyerte meg ugyanis az erre kiírt közbeszerzési eljárást nettó 2,478 milliárd forintos árajánlattal. Az ajánlatkérő Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány (amely a nyár végéig megszűnik) a felhívásban az elvégzendő munkák értékét előzetesen 1,1−1,3 milliárd forintra taksálta.

A közbeszerzéssel kapcsolatban jogorvoslati eljárást kezdeményezett az egyik ajánlattevő, a Kalotherm Építészeti és Épületgépészeti Zrt., azonban a kérelmet a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) elutasította. A Kalotherm ajánlatát − a harmadik pályázó, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt.-ével együtt − érvénytelenné nyilvánította az ajánlatkérő, míg az egyedüli érvényes ajánlatot benyújtó Lakiét nyertesként hirdette ki − derül ki a KD határozatából. A Kalotherm nettó 980 millió, míg a Reneszánsz Kőfaragó 3,889 milliárd forintos árajánlatot tett. A Kalotherm ajánlatát azért érvénytelenítették, mert az ajánlatában csak a felolvasólapot (rajta az árajánlattal), a cégkivonatot és az aláírási címpéldányát csatolta, az ajánlati felhívásban kért részletes, "árazott költségvetést" viszont nem. Egyéb dokumentumokat a hiánypótlásra adott idő alatt lehetett volna pótolni, de ezt nem tette meg a Kalotherm, az árazott költségvetés esetében pedig nincs lehetőség hiánypótlásra − derül ki a KD határozatából. A döntőbizottság a hiányos ajánlatból és a hiánypótlás elmulasztásából azt a következtetést vonta le, hogy a cég kísérletet sem tett arra, hogy a szerződés elnyerése érdekében az ajánlatkérő előírásainak megfelelő, teljes körű ajánlatot tegyen. Ezért az ügyben jogorvoslati eljárást sem kezdeményezhetett volna. Az alapítvány így szerződést köthet a nyertesként kihirdetett Lakival.

A közbeszerzést a Vigadó többfunkciós célú, kulturális és művészeti központként való működtetéséhez szükséges kiegészítő funkciók kialakítására írták ki, az építési, belsőépítészeti, elektromos, gépészeti és színpadtechnikai munkák elvégzésére, valamint egy galéria és panorámaterasz létrehozására. A munkát részben uniós forrásból finanszírozzák. A kiírás szerint a munkát hat hónap alatt kell elvégeznie a kivitelezőnek.