Az M7-es autópályán, a Köröshegyi völgyhíd térségében, (120-as kilométer) a terelt szakaszon irányonként csak egy sáv járható, a főváros felé torlódásra kell számítani.

Szintén sokan haladnak a főváros irányába a balatonvilágosi szakaszon, valamint Polgárdi és Szabadbattyán között, ahol telített sávokon autózhatnak.

A 474-es főúton, Orosháza belterületi szakaszán a 3-as km-nél a vihar kidöntött egy villanyoszlopot, ami a főútra dőlt, ezért azt lezárták. A forgalmat önkormányzati utakra terelik el.

Az M0-s autóút déli szakaszán, az M1-es autópálya felé, Diósd térségében a 8-as km-nél a burkolatot javítják, csak a külső sáv járható, torlódik a forgalom.

A kamiontilalom vasárnap este 10 óráig van érvényben. A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is.

A magyar-szlovák határszakaszon, a Dunán Neszmély és Dunaradvány között mától egy új kompátkelőt adtak át a forgalomnak. A komp 3,5 tonna össztömegig és díjmentesen használható.

Az országos közúthálózaton, napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál, fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá, figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – figyelmeztet az Útinform