Rettentő büdösség kínozta napok óta Balatonvilágos lakóit, és egy helyi lakos már panaszt is tett emiatt a Veszprém-Megyei Környezetvédelmi Hatóságnál. Most pedig végre legalább a szag forrása meglett, és kiderült, hogy egy égő szeméthalomból áradó penetráns bűz fullasztja a környék lakóit – írja az Index.

Irtózatos bűz pusztít a Balatonnál

A lyukból szálló büdös gázok a lakók számára kezelhetetlen problémát jelentenek: a kellemetlen szagot sokszor a zárt ablakon keresztül is érezni lehet. Bővebben

A lapot tájékoztató férfi levelében azt írta, hogy az elviselhetetlen, égett szemétre emlékeztető bűz egy Balatonvilágos és Balatonfőkajár közötti gödörből árad, amelyet minden bizonnyal hulladéklerakásra használtak.

Az újság felvette a kapcsolatot a férfival, aki további részleteket osztott meg az elkeserítő helyzetről, és elmondta, hogy a hatalmas kráter régen homokbánya volt, amit a tulajdonosa később ismeretlen eredetű anyaggal töltött fel. 

Hónapokon keresztül szállították oda billentős autókkal a törmeléket, és a gödör tartalma aztán többször is kigyulladt, ez okozhatja a förtelmes szagot.