Egy újfajta vállalati folyamatirányítási rendszerrel vesz részt az eseményen a CyClick Kft., melynek lényege, hogy az eddig megszokottaktól eltérően nem egy kész rendszert üzemeltetnek be, hanem mindig az egyedi igényeknek és szükségleteknek megfelelőt − mondta lapunknak Kacskovics Miklós ügyvezető-tulajdonos. A testre szabott szolgáltatás érdekében például mindig az adott cégnél kezdik a vizsgálódást, végigelemzik a fontosabb folyamatokat, majd erre írnak egy keretprogramot.

A háromdimenziós térvetítésben érdekelt a kiállításra szintén megjelenési támogatást nyert Videomapping Hungary Kft., de ezen kívül egyéb vetítéstechnikai rendezvényes megoldásokon is dolgoznak − tudtuk meg Papp Gábor ügyvezetőtől.

A Microwatt Kft. újdonsága pedig abban rejlik, hogy olyan napelemes energiatermelő rendszert hoztak létre, amelynek segítségével az eddigiektől eltérően közüzemi hálózat és akkumulátorok nélkül lehet a napenergiát hasznosítani − mondta el lapunknak Csizmadia Zoltán cégvezető, aki szerint a NATI, azaz a napelemtöltés-vezérlő inverter rendszer előnye, hogy képes a rákötött fogyasztókat hálózati villamos energiával ellátni, ugyanakkor szigetüzemi tulajdonságai okán megfelelő mennyiségű napelemes energia rendelkezésre állása esetén képes szigetüzemben működni anélkül, hogy annak hátrányait el kellene viselni.

Abban mindhárom start-up cég vezetője egyetértett, hogy az Innotrends Hungary 2013-on való megjelenés komoly lehetőséget jelent vállalkozásának. A cégek inkább potenciális ügyfeleket próbálnak találni, mintsem pénzügyi befektetőt. Csizmadia például a szakmai nyitás fontosságát hangsúlyozta, mondván, az a céljuk, hogy a területen dolgozók megértsék a rendszer előnyeit, lássák, hogy hol a helye az energetikai rendszerben. A szakember szerint számukra óriási lehetőség a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) támogatásával részt venni a kiállításon, mivel az ilyen rendezvények több százezer forintos bérleti díját szinte biztosan nem tudták volna állni.

Kacskovics szerint azért is fontos a kiállításon való megjelenés, mert megrendeléseik eddig csak ad hoc jellegűek voltak. Termékeink eddig is sikeresek voltak, ám cégünk szinte csak programozókból áll, így a marketingfeladatok komoly kihívások elé állítanak minket − magyarázta a Cyclick vezetője, aki szerint a rendezvénynek köszönhetően a jövőben talán kisebb problémát jelent az ügyfelek megtalálása.

Ezzel együtt egyikük sem zárja ki, hogy befektetőt találhat cégéhez. Az ezzel kapcsolatos félelmekről Csizmadia úgy fogalmazott, hogy mivel most már a piaci értékesítésnél tartanak, már nem szívesen osztoznának a vállalkozás tulajdonjogain − a befektetők nagy része ugyanis többségi tulajdont szeretne. Papp szerint bár nem befektetőt keresni mennek a kiállításra, ha adódik egy lehetőség, nem fordítanak hátat. Elsősorban szakmai befektetőben gondolkodnak, akiknek nem annyira a pénzét, inkább a kapcsolati hálóját használnák az ügyfélszerzés érdekében. Ezen kívül a kockázati tőke megjelenését sem vetik el, mivel vannak olyan ötleteik, amelyek iránt mutatkozik érdeklődés, ám a megvalósítás rengeteg pénzbe kerülne, amit jelenleg nem tud előteremteni a vállalkozás. Kacskovicsék is az állandó fejlesztések miatt gondolkodtak el a befektetőkeresésen, mint mondta: a jövőben a jelenlegi módszerrel szemben már nem szerverrel együtt értékesítenék a terméküket, hanem felhőalapon, ehhez viszont több alkalmazottra lenne szükség, aminek finanszírozására elképzelhetőnek tartják egy külső szereplő bevonását.

Kép: MTI