kormányhivatal közleménye szerint az ellenőrzések során vizsgálják a hatóságok a taxi vállalkozások és a gépkocsivezetők engedélyeit, továbbá a gépkocsik műszaki állapotát, a számlázás és a viteldíjak átláthatóságát. Az ellenőrzések az utasok biztonságát, elégedettségének és a jogkövető vállalkozások arányának növelése érdekében történnek – írja az MTI.

A kormányhivatal szerint a fokozott ellenőrzés szükségességét a Sziget Fesztivál alatti ellenőrzések tapasztalata indokolja, ezért azok az atlétikai világbajnokság ideje alatt is folytatódni fognak. A hivatal egyúttal felhívta az utasok figyelmét, hogy legyenek körültekintőek a szolgáltatók kiválasztása során.

Bolt-ügy: azt mondja a BKK, hogy mindent jól csinált

A Budapesti Közlekedési Központ szerint jogszerűen, a taxirendelet előírásainak megfelelően jártak el, amikor előzetes jóváhagyást adtak a Bolt Taxinak. Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elsősorban a Bolt védjegyhasználati gyakorlata miatt lépett, július elején a közlekedésszervezői döntés megsemmisítésére tett javaslatot a Fővárosi Önkormányzatnak. Bővebben>>>