Vasárnap az Időkép előrejelzése szerint naposabb és felhősebb tájakkal, valamint időszakokkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó.

Mint írják, többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Reggelre néhol pára, köd képződhet. Hajnalban -8 és 0, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai előrejelzésükben rámutatnak, hogy front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékeny körében tünetek jelentkezhetnek. Fejfájás, görcsös panaszok előfordulhatnak, illetve felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is, teszik hozzá. 

 

Továbbra is jelentkezhet alvászavar, emiatt dekoncentráltak, tompábbnak érezhetjük magunkat a nap folyamán.  Felhívják továbbá arra is a figyelmet, hogy nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen. 

Mivel legfeljebb csak néhol szállingózhat a hó, így a legtöbb helyen száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak a hóolvadással érintett tájakon fordulhatnak elő vizes, csúszós, esetleg síkos útszakaszok, írták. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyes időjárási jelenségek miatt nem adott ki figyelmeztetést a megyékre, sem riasztást a járásokra.