szemét, ami Akarattya határában égett vasárnap, a tűzoltók elmondása szerint hónapok óta izzott belülről, de a lakosságra nem jelentett közvetlen veszélyt.

A Veszprém vármegyei szóvivő Csongor Henrietta annyit közölt, hogy a helyszínre a Siófoki Polgárdi és a Balatonfűzfői tűzoltóságtól érkeztek ki kollégák.

Nem volt egyszerű a feladatuk hiszen egy földdel befedett illegális szemétlerakó égett, amelynek gócait árasztásos technikával próbálják meg oltani. A feladatot tovább nehezítette, hogy a helyszínt nehezen lehetett megközelíteni, mert föld kupacokkal torlaszolták el a bejáratot, így messziről kellett odajuttatni az oltó vizet.

 

Az Akarattyainfo Facebook-moderátora később jelezte, beszélt a katasztrófavédelemmel és kiderült, nem sikerült teljesen megfékezni a tüzet, így a talaj repedésein folyamatosan jön fel a füst. Elmondásuk szerint erőgépekkel kell feltárni a területet, hogy nagyobb sikerrel járhassanak.

Hétfőn érkeznek a környezetvédelmi hatóság munkatársai.

A poszt hozzászólásaiból kiderült, a szemetet rendszeresen, hatalmas autókról tették le és mások is sejtették, hogy ebből baj lesz.

Lángokban áll a szemét Királyszentistvánon

Kommunális hulladék ég a királyszentistváni hulladékkezelőben egy négyszáz négyzetméteres, fallal körülvett területen. Bővebben >>>