A magyar politika célja és értelme, hogy a magyar nemzet fennmaradását és életminőségének javulását biztosítsa – ezt mondta az Országgyűlés elnöke a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborában tartott előadásában, Sátoraljaújhelyen.

Kövér László kifejtette: visszagondolva a magyar történelem több száz éves hagyományaira, nem nehéz belátni, hogy a cél mindig ez volt.

Szent István idejétől kezdve a török megszálláson át egészen napjainkig minden jóravaló és jobb politikai nemzedék célja a megmaradás volt

– hangsúlyozta.

Ilyen történelmi távlatban nincs kisebb és nem lehet nagyobb ambíciója egy nemzeti elkötelezettségű kormánynak, minthogy a nemzet fennmaradását biztosítsa. Különösen egy olyan, most kibontakozó világban, amelytől még a háborúk sem idegenek – mondta a házelnök.

Hiába vannak tömegek a Kossuth téren, a parlamentben rábólintottak a státusztörvényreReggel óta tartanak a különböző felszólalások a Kossuth téren, pedagógus szakszervezetek képviselői, civilek és az oktatás ügyéért aggódók demonstrálnak a Parlament előtt. A pedagógusok élete az elfogadott törvény miatt jelentősen megváltozik. Részletek →