A Ferihegy T2 terminál bővítése és modernizációja a BUD Future program keretein belül zajlott. Ennek egyik legfontosabb és leglátványosabb eleme a Sky Court, vagyis Égi Udvar megépítése, amelyben több mint ezer magyar szakember vett részt. Az építészeti koncepció merész céljainak megvalósításához innovatív tartószerkezeti megoldások is szükségesek voltak. Az acélszerkezetek statikai számításához a KÉSZ Csoport és a Budapesti Műszaki Egyetem saját, magyar fejlesztésű ConSteel programját használták. A ConSteel szoftver az európai méretezéselméleti tudásbázis (Eurocode 3) által adott gazdaságos tervezésen alapul és a tervezési folyamatok automatizálása révén eddig nem tapasztalt módon gyorsítja a statikus mérnökök munkáját. A szoftver a magyar Virtuális Erőmű Program egyik alkotóelemévé nőtte ki magát 2012-re.

A SkyCourt funkcióját tekintve elsődleges szempont a felhasználók kényelme, biztonsága és hangulata volt. Amellett, hogy a formák letisztultak, az anyagmegmunkálás a tökéletességig kivitelezett, maximálisan kiszolgálja az utazóközönség igényeit, áttekinthető, kihasználható tereket biztosít. Maga a szerkezet egy szárnyat formál, amely a repülés szabadságát szimbolizálja.

A kivitelező KÉSZ Csoportról

A KÉSZ harminc évvel ezelőtt, gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítményüzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja a tagvállalatok erőforrásait és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat - építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, -üzemeltetés - tud nyújtani a beruházóknak. A holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint jelenleg is a KÉSZ a kivitelezője a nemzet főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport idei nagyberuházása az Új Széchenyi terv segítségével épülő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.