Bár az Euronews a hétvégén egy saját maga által rendelt közvélemény-kutatásra hivatkozva arról írt, hogy a magyar válaszadók 41 százalékának nincs pénze nyaralni, a portál német nyelvű változata egy nappal azt megelőzően arról számolt be, hogy nőtt a látogatók száma a Balatonon. Igaz, ez már nem került be a magyar olvasók számára készült összeállításba.

A kánikula erősebb az inflációnál... legalábbis Magyarországon. A Balaton, a magyarok kedvenc úti célja még hétköznap is zsúfolásig megtelt

- írta a német nyelvű Euronews.

Majd közlik, Badacsontomajon a meglehetősen magas árak ellenére is sorban álltak az emberek a büféknél. 

És ez a látvány valamiért elég érdekes

- olvasható a cikkben, hozzátéve: az elmúlt hetekben a magyar sajtó arról számolt be, hogy az áremelkedések miatt 30 százalékkal csökkent a balatoni forgalom.

Majd idézik Vincze Pétert, a Balatoni Kör elnökségi tagját, aki szerint valóban gyenge volt a június, de ezért az időjárás okolható.

Már böngészhető a kiváló balatoni strandok listája, mi pedig közzé tesszük

A Balatoni Szövetség 20. alkalommal hirdette meg a Kék Hullám Zászló strandminősítést tavaly, idén ismét szép számmal jelentkeztek a minősítésre balatoni strandok. Bővebben >>>

Az Euronews arról tájékoztatja még a német olvasóit, hogy egy strandközeli szoba ára 120 ezer forint lehet éjszakánként, és egy vacsora után senki se lepődjön meg, ha fejenként 10 ezer forintos számlát kap. De tavaly is nagyjából így volt. A Szállodaszövetség elnöke szerint nagyot javult a gasztronómia színvonala, így a régió számos lehetőséget kínál télen. És ha összehasonlítjuk a hasonló minőségű balatoni és adriai helyeket, a magyar tenger még mindig vonzóbb - magyarázta Flesh Tamás, aki szerint idén kevésbé súlyos a munkaerőhiány, de rendkívül költséges az idénymunkások elhelyezése a környező településeken, s ez természetesen az árakon is megmutatkozik.

A 15 százalékos áremelés nem riasztja el a magyarokat. Mobiladatok szerint július első hetében 12 százalékkal nőtt a napi látogatók száma az előző héthez képest

- jelentette az Euronews.

Egyébként a portálnak nyilatkozó magyar nyaralók közül többen is azt mondták, hogy visznek magukkal szendvicseket, hűtőládát a strandra, ami nyilván nem esik jól a vendéglátósoknak, ugyanakkor a növekvő potenciális keresletben lehet lehetőség.