Orbán Viktor programja

Meghirdette a Fidesz választási programját Orbán Viktor miniszterelnök. A csomag fő elemei: 2006-ig az adómentes jövedelem határa jóval feljebb emelkedik, a nettó keresetek megduplázódnak, teljes lesz a foglalkoztatás, 606 milliárd jut az egészségügy reformjára, 4 új híd épül a Dunán és minden autópálya elér a határig.
Máté Dániel, 2002. február 7. csütörtök, 23:59
Fotó:

Nem kis előnyhöz jutva, televíziós évértékelő beszédében hirdette meg a Fidesz választási programját Orbán Viktor miniszterelnök. A csomag szerint 2006-ra a nettó átlagkereset a duplájára emelkedik, a jövedelmek pedig az egy gyermek - egymillió forint elv szerint adómentesek lesznek. A miniszterelnök teljes foglalkoztatást ígért azzal, hogy a 45-50 éves nők, illetve férfiak járulékkedvezményben részesülnek.
A szociális juttatások terén a miniszterelnök a kiegészítő családi pótlékot 2006-ig megduplázná, a bölcsődétől a középiskoláig ingyenessé tenné az étkezést, és ugyancsak az egy gyermek, egymillió forint elven állapítaná meg a lakásépítés szociális támogatását. A program továbbra is a Széchenyi tervre épít, ennek keretében 2500 új önkormányzati bérlakást, négy új Duna-hidat ígér és azt, hogy a ciklus végére minden jelenlegi autópálya eléri az országhatárt. A csomag része az egészségügy kedden meghirdetett 606 milliárd forintos reorganizációja is.
A miniszterelnök szerint 2006-ban minden oktatási intézmény rajta lesz az interneten, az egyes korosztályok 50 százaléka jut be az egyetemekre, megduplázódik a roma hallgatók száma a felsőoktatásban és 10 ezer új kollégiumi férőhely létesül.
M. D.

HOZZÁSZÓLÁSOK