Petrás István
Ingatlanbefektetések

Becsült vagyon: 7 milliárd

Egyelőre minden fejlesztése és beruházása "kényszerszünetet" tart, ugyanis nem kezdődött el az Egerbe tervezett bevásárlóközpont építése, mint ahogy nem dolgoznak munkások a budapesti és adriai szállodaépítkezéseken sem, egyszerűen azért, mert az ezekhez szükséges pénzügyi feltételek (hitelek), úgy tűnik, csak a távoli jövőben állnak rendelkezésre. Még az olyan államilag is támogatott elképzelések sem kaptak zöld utat, mint a mezőkövesdi cargo (teher) repülőtér, amelyet Petrás István Demján Sándorral közösen szeretett volna megvalósítani.

Jól "teljesít" viszont budai exkluzív lakóparkja, amelynek − ismerve az ingatlanpiac jelenlegi állapotát − egy darabig nem lesz versenytársa, a házakat ugyanis szinte száz százalékban kiadta. Továbbra is nagy fantáziát lát egy befektetőcégben, és már meg is alakult a svájci−magyar befektetési társaság. A magyar és kelet-közép-európai országokra fokuszáló vállalkozásnak az lesz a feladata, hogy felkutasson és megvásároljon ígéretes, de a válság miatt megtorpant ingatlanprojekteket.

A karrierjét újításokkal indító Petrás István nagy lehetőségeket lát az informatikában és a médiában is. Bár korábbi ilyen próbálkozásai nem jártak sikerrel, nem adta fel, hogy ezen a területen is bizonyítson.

2006
7,7 milliárd forint
2007
8,9 milliárd forint
2008
9,2 milliárd forint
2009
8,5 milliárd forint
2010
8,5 milliárd forint
2011
8,1 milliárd forint