Szakadást hozott az életbiztosítások visszaesése a piacvezető, önmagában a hazai életbiztosítási értékesítés több mint harmadát hozó Brokernetnél: Kósa Erika, a társaság egyik fő, 43 százalékos tulajdonosa közleményben jelentette be, hogy a Brokernet irányításával kapcsolatos nézeteltérés olyan személyi konfliktushoz vezetett a vezetőségen belül, amely miatt a munkatársak elbizonytalanodtak. A helyzet feloldhatatlannak tűnt, ezért a Brokerneten belül az értékesítési hálózat felépítéséért és működtetéséért felelős szakember úgy döntött, új pénzügyi tanácsadó céget alapít.

A Kósa Erika 100 százalékos tulajdonában lévő új társaság a Brokernethez hasonlóan többes ügynökként biztosításközvetítéssel és pénzügyi tanácsadással foglalkozik majd. A napokban megkezdik a kapcsolatfelvételt a biztosítási partnerekkel és alakul az értékesítői csapat is. A szakember a Brokerneten belül az értékesítési hálózat felépítésével és fejlesztésével foglalkozott, így két évtizedes tapasztalatára alapozva bízik az új cég felfuttatásában is. Az új vállalat az alapító tervei szerint egy éven belül ezer főt meghaladó hálózattal bíró, országos tanácsadóvá válik.

Nem ez az első eset, amikor a Brokernetnél személyi ellentétek robbannak ki. Öt éve az egyik legkiválóbb értékesítő, Balázs Attila vált ki a társaságból és alapította meg Bridge Hungary néven saját többes ügynökként működő társaságát. A Bridge-hez olyan biztosítók csatlakoztak, amelyek korábban nem tudtak megállapodni a Brokernettel. Az új cég feltűnése nem rázta meg a társaságot, sőt például a legnagyobb életbiztosító, az ING néhány hónappal később Brokernet-ügyfél lett.

Kósa Erika távozása ugyanakkor sokkal komolyabb vihart, személyi változásokat kavarhat a társaságon belül, amellyel kapcsolatban az elmúlt hónapokban túl sok pozitív hír egyébként nem látott napvilágot. A piac visszaesése komoly gondot okozott az eddig töretlenül növekvő társaságnak − aligha véletlen, hogy az elmúlt hónapokban a Brokernet alternatív lehetőségeket keresett: kényszerűségből a lakás-takarékpénztári értékesítés és a befektetési arany áll a Brokernet Csoport értékesítésének fókuszában. Az év kezdetét külön lerontotta, hogy a hírek szerint a Brokernet másik fő tulajdonosa, Kostevc Péter összekülönbözött a stratégiai partner CIG Pannónia vezetőivel, ami azon túl, hogy a CIG értékesítési számait a mélybe nyomta, kihatott a Brokernet tevékenységére is. A biztosítóban résztulajdonos Brokernet-vezetők és a CIG tavasszal ugyan elásták a csatabárdot, de a korábbi lendület így sem tért vissza a Brokernetnél.