A net.IPO a Net Médiában

Értesüléseink szerint a Német Befektetési Rt. érdekeltségébe tartozó, a frankfurti tőzsdén jegyzett net.IPO AG tőkeemelés révén kisebbségi tulajdonrészt szerez a porfolio.hu nevű online gazdasági újságot üzemeltető társaságban, a Net Média Kft.-ben. A tranzakció az első külföldi tőkebefektetés az internetes tartalomszolgáltatás pénzügyi ágában.
, 2000. május 18. csütörtök, 00:00
Fotó:

Információink szerint kisebbségi részesedést szerez a portfolio.hu web-címet működtető Net Média Kft.-ben a net.IPO AG. A hatályos cégadatok szerint az egy éve működő site-ot üzemeltető kft. tulajdonosa Danóczy Anita és Danóczy Balázs (utóbbi a társaság ügyvezető igazgatója is).
A Veszprémben bejegyzett kft. jegyzett tőkéje a minimális 3 millió forint. Az érintettek egyelőre nem kívántak az ügyletről nyilatkozni.
A portfolio.hu címet a hatályos domain-nyilvántartás szerint a Danóczy és Társa Pénzügyi Tanácsadó Bt. jegyzi. (A ,társ a domainregisztrációs adatok szerint Nemes Dániel, az internetes tartalomszolgáltatással foglalkozó telnet Kft. tulajdonos-ügyvezetője). Danóczy Balázs lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a portál címét csak formálisan jegyzi más társaság, az ügyletben természetesen benne van a domainnév is, amin a társaság szolgáltatását nyújtja.
A cégek veszprémi székhelyén van bejegyezve a más tevékenységet végző Stopli.hu Bt. is, amit Danóczy Balázsné jegyez , de a stopli.hu site-ot még nem regisztrálták.
Az internetes befektetésekre specializálódott net.IPO korábban az Index.hu Rt.-ben szerzett 16,7 százalékos részesedést, a Német Befektetési Rt. pedig 8,4 százalékot. A befektetői tervek szerint az Index megerősödése után a budapesti és külföldi tőzsdékre is bevezetik a papírokat (NAPI Gazdaság, 2000. április 20., 1-5. oldal).
Értesüléseink szerint korábban az Indexnek voltak olyan tervei - tekintettel a leendő közös tulajdonosra -, hogy a portfolio.hu-t integrálja az index.hu-ba, ezt azonban - úgy tudjuk - Danóczy Balázs nem támogatta, így a portál független marad.
I. M.-D. P.

HOZZÁSZÓLÁSOK