A ligetben épül a Tesco

Ajka városligetében egy több mint 60 ezer négyzetméteres területen építheti fel következő magyarországi hipermarketjét a Tesco.
NAPI, 2003. március 11. kedd, 09:01
Fotó:

Egy eddig közparkként használt, 60 ezer négyzetméteres ajkai telken építheti fel következő magyarországi hipermarketjét a Tesco-Globál Áruházak Rt. - tudta meg a NAPI Gazdaság. Mint azt a helyhatóság illetékese közölte, azt követően döntöttek a városi uszoda és a helyi tó közötti terület pályázat útján történő értékesítéséről, hogy egy ügyvédi iroda vételi ajánlatot tett a frekventált ajkai városligetre. Az önkormányzat megtudta: a megbízó a Tesco-Globál Áruházak Rt., amely mintegy 4 milliárd forintos költséggel 6 ezer négyzetméteres, később tovább bővíthető bevásárlóközpontot kíván építeni a telken. A városházán elmondták, hogy az ajánlat a területvásárláson túl több száz millió forint értékű infrastrukturális fejlesztést, valamint kétszáz új munkahely megteremtését is garantálja. Különösen az utóbbi rendkívül fontos a jelentős foglalkoztatási gondokkal küzdő térségben.

Az angol Tesco tulajdonában lévő Tesco-Globál Áruházak Rt. már tavaly bejelentette, hogy Magyarországon a jövőben elsősorban a közép- és kisvárosokra kíván koncentrálni. Az idehaza jelenleg már több mint 11 ezer dolgozót foglalkoztató cég az idén összesen hét újabb, különböző méretű bevásárlóközpontot kíván építeni. Egy új, átlagosan 7 ezer négyzetméteres létesítmény kivitelezése jelenleg 4,5-5 milliárd forintba kerül a vállalatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK