A Bükön épülő Purina üzem nemzetgazdasági szempontból is komoly jelentőségű. Nagymértékű, a termelés 90 százalékára kiterjedő export tevékenységen felül, közel 1000 embert foglalkoztatnak majd. A svájci székhelyű Nestlé a piaci igények változása következtében határozott a bővítés mellett. A konzervtermékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres, új gyártócsarnok is épül, amelyben két új gyártósor kap majd helyet - írta közleményében a Market Építő Nyrt.

A beruházás ütemezése szerint a szerkezet előreláthatólag februárban éri el a legmagasabb pontját, májustól pedig már egy teljesen zárt épületben zajlanak a munkálatok, amelyben több mint 150 ember működik közre, bevonva több helyi alvállalkozó partnert és munkaerőt.

A 20 milliárd forint összértékű, technológia-váltást megvalósító beruházás révén 70 új munkahely jön lére - jelentette be idén áprilisban Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel együtt. Varga szerint a magyar és a svájci kormány is kiemelten fontosnak tekinti a gazdasági kapcsolatok erősítését.

"Évről évre egyre több nemzetközi megrendelő választ minket nagy volumenű és meghatározó ipari beruházások kivitelezőjének. Minden projektünk esetében a professzionális, nyugati trendeknek megfelelő és a megrendelő számára legoptimálisabb megoldásokat keressük, mivel ezek az üzemek Magyarország számára is kimagasló értéket fognak képviselni a későbbiekben. A Nestlé Purina gyárában egyszer már bizonyítottunk, megtiszteltetés, hogy újra minket választottak. A Nestlé munkavédelmi előírásainak megfelelni kiemelkedő generálkivitelezői hozzáállást igényel. A már három éve balesetmentesen működő gyár kiemelt figyelmet szentel a munkavédelemnek, és a Market Építő Zrt.-nél büszkék vagyunk arra, hogy ezen a területen is maximálisan meg tudunk felelni a Nestlé ez irányú igényeinek" - nyilatkozta Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója.

"Nagyra értékeljük a Market Építő Zrt. tapasztalatát és azt a kimagasló minőségű munkát, amit már az előző együttműködésünk során is tapasztaltunk. Ez az új beruházás a Nestlé számára stratégiai jelentőségű. Kulcsfontosságú, hogy időben elkészüljünk vele, ugyanakkor fontos, hogy biztonságosan végezzük munkánkat és balesetmentesek maradjunk a jövőben is. Nagyon várjuk a közös munkát, a további együttműködést" - nyilatkozta Kai Herzke, a büki Purina gyár gyárigazgatója.

A Market Építő többségi tulajdonosa Garancsi István milliárdos vállalkozó, míg a kisebbségi Scheer Sándor vezérigazgató.

A Market Építő jelenleg futó, kiemelt beruházásai: Airport Hotel (Budapest), Apollo Gumiabroncsgyár (Gyöngyöshalász), Belgrád Rakpart Hotel (Budapest), BMW-Mini ökoszalon (Budapest), Bonafarm-vágóhíd (Mohács), Clark Hotel (Budapest), Dagály-úszóaréna (Budapest), Interspar (Budapest), Párisi Udvar (Budapest), Prologis-csarnok (Szigetszentmiklós), Telekom-székház (Budapest), Tokaj Kereskedőház (Tolcsva), V17 Irodaház (Budapest).