A Trigránit így zárta a válságot

Pénteken nyitja meg kapuit a TriGranit Zrt. beruházásában épült zágrábi Arena Centar bevásárlóközpont – jelentette be Török Árpád vezérigazgató zágrábi sajtótájékoztatóján.
Leszák Tamás, 2010. november 4. csütörtök, 13:44
Fotó:

Az összesen 350 millió eurós beruházásból 250 milliót a TriGranit forrásai, 100 millió eurót pedig a bérlők munkái, készletei és a technológia jelent - mondta Demján Sándor, a TriGranit elnöke, hozzátéve: a horvát fővárosban befejezett építés Európa krízis utáni legnagyobb fejlesztését jelenti.

A terület fejlesztésének második fázisát jelenti a bevásárlóközpont. Az első ütemben megépült Aréna és a bevásárlóközpont után Demján szerint egy-másfél év múlva indulhat a harmadik ütem, amely során 440 ezer négyzetméter lakás- és irodaterület épülhet ki, illetve a tervek között szerepel egy kongresszusi központ létrehozása is.

Az Arena Centar 59 ezer négyzetméteres területének 95 százalékát kötötték le a bérlők a nyitás előtt, az elnök szerint azonban fél éven belül ez az arány elérheti a 100 százalékot. A bérlők több mint 20 százaléka először jelenik meg Horvátországban, de olyan is van, amely eddig a régióban sem volt jelen (az amerikai ruhakereskedő GAP személyében) - hangsúlyozta Török. A vezérigazgató szerint a következő egy évben 12-15 millió látogatóra számíthat a bevásárlóközpont 200 feletti bérlője.

HOZZÁSZÓLÁSOK