Állami támogatással épül szálloda Siófokon

A Palace Garden Hotel 4 csillagos szállodát - egyetlen ajánlattevőként - az Omnion Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építheti fel, nettó 1 milliárd 285 millió forintért.
Németh Géza, 2020. február 23. vasárnap, 07:20
Fotó: Napi.hu

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Palace Garden Hotel Vendéglátó Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A szállodaépítésre állami támogatással,  a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció - szálláshelyek létesítése - Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című program keretében kerül sor. A telek jelenleg beépített, a meglévő épület bontása nem engedélyköteles. Az új, L-alakú épület hasznos alapterülete 2640 négyzetméter lesz. A 23 szobás szállodához konyha, étterem, garázs és wellness részleg is tartozik.

A kivitelezővel február 6-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu tavaly júliusban közölte, hogy abban az évben már nem nyitott ki a siófoki Palace diszkó. A legendás szórakozóhely területén luxushotel épül, beruházó a Rahimkulov család. Az orosz cégcsoport a hírek szerint egy sor szállodát vett már meg a Balaton fővárosában, sőt másfél éve már a budapesti Symbol éttermet is birtokolja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.02.23 15:05

Narancsok !

Aztán az miért nincs ilyenkor hogy az aki pénzt kap a miénkből hogy vagyonát gyarapíthassa annál mondjuk az adófizetők javára ( mondjuk a Magyar Állam) a támogatás mértékének megfelelő üzletrész legyen átadva ?
Ez így inkább ajándékozás mint támogatás :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html