A DH eladási adatai alapján augusztusban Kelet-Magyarországon a panellakásokat átlagosan 134, a téglaépítésűeket 165 ezer forintos  négyzetméteráron vásárolták. Nyugat-Magyarországon rendre 142, a illetve 212 ezer forint volt a négyzetméterenkénti ár. A budai panelekért átlagosan 264, a téglaépítésű lakások négyzetméteréért 395 ezer forintot adta a vevők.  Pesten 270  és 279 ezer forint az átlagár, a Belvárosban  átlagosan 475 ezer forintért lehetett egy négyzetméterhez jutni.

Az újépítésű lakások részesedése a forgalomból mindössze 3-4 százalék volt. Az ország nyugati felében minden tizedik lakás felújításra szorult, minden ötödik eladott ingatlan viszont kiváló minőségű volt. Budapesten a XIII. kerület a sláger, a vevők ötöde keresett itt lakást. Kelendő még a VI., VII., IX. és XI. kerület, valamint az ezeket övező területek.

A családi ház eladóknak országszerte átlagosan 4 százalékot kellett engedni az árból az érdeklődés felkeltéséhez, a vevők további 7-9 százalékot tudtak alkudni. A paneleknél először 1, majd a vevőkkel folytatott tárgyalásnál  3 százalékkal kellett csökkenteni az árat Budapesten, és 5 százalékkal vidéken. A téglaépítésű lakások árából két lépésben 1, majd 3 százalék volt az alku Budapesten, 2, majd 5 százalék vidéken. Augusztusban majd minden második (45 százalék) budapesti lakást befektetési céllal vették meg, vidéken minden ötödik lakás kelt el így.