A közszolgálati televízió befejezte átköltözését új székhelyére, és határidőre megtörtént a régi székház kiürítetése is, amelyet a köztelevízió ma a tulajdonos Tippin Corporation rendelkezésére bocsájtott. Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke és Michael Tippin, a Tippin Corporation elnök-vezérigazgatója reggel aláírták a záró jegyzőkönyvet. Az intézmény 52 év után távozik a házból és a Szabadság térről, a Magyar Televízió néhány napja már Óbudáról sugározza az adást.

A főváros központjában, a bank- és kormányzati negyedben, a történelmi Lipótváros szívében álló épület eredetileg Tőzsdepalotának épült. Alpár Ignác tervei alapján készült eklektikus-szecessziós stílusban, 1897 és 1907 között. Miután 1948-ban bezárt a tőzsde, először a Lenin Intézetet, később a Technika házát fogadta be. A nemzeti televíziónak 1957-től a Tőzsdepalota adott otthont, bár a hetvenes évek elejére már kiderült, műsorkészítésre az átalakítások ellenére sem egészen alkalmas az épület.

Több meghiúsult terv és néhány évtized után, az ezredfordulón az ÁPV Rt. megvásárolta a Tőzsdepalotát a Magyar Televíziótól, ekkor már tervezték az MTV Óbudára költöztetését. A belvárosi ingatlant végül 2006 januárjában egy műemlék épületek fejlesztésével foglalkozó cég, a Tippin Corporation vette meg az államtól. Az új, kifejezetten televíziózás céljára tervezett gyártóbázis kialakításának előkészületei 2007 tavaszán kezdődtek, modern központjába 2009 júliusában költözött át teljesen az MTV.