Bevásárlóközpontokat árulnak Kelet-Európában

Jelenleg 3,5 milliárd euró értéket is meghaladó ingatlan van eladási szándékkal Közép-Kelet-Európa legjelentősebb piacain, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában valamint Magyarországon, ebből 1,7 milliárd eurót tesznek ki a kiskereskedelmi létesítmények - közölte a Cushman & Wakefield.
MTI-Eco, 2011. április 18. hétfő, 19:01
Fotó:

Az eladásra kínált 1,7 milliárd euró értékű kereskedelmi létesítmény között 4 bevásárlóközpont van a piacon, egyenként több mint 200 millió euró értékben.

A földrajzi elhelyezkedést tekintve Lengyelország továbbra is vezető a piacon a 2,05 milliárd euró összértékű eladó ingatlannal, ez a régió kínálatának az 58 százaléka.

A közlemény Charles Taylor, a magyarországi Cushman & Wakefield ügyvezető igazgatójára hivatkozva kitér arra is, hogy a fővárosokban, leginkább az irodapiacon mutatkozik hiány. Ennek oka, hogy a tulajdonosok kivárnak a jobb piaci kondíciók reményében és nem bocsájtják áruba "legjobb" ingatlanjaikat.

Magyarországon a kínálat továbbra is alacsony maradt. Ez a piaci aktvitás növekedésével várhatóan változni fog, amelyre a befektetői szemléletváltás, továbbá a lengyel és cseh piacokhoz képest jelentős árkedvezmény, pozitívan hatnak majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK