Exkluzív tárgyalásokat folytat a Commerz Real német alapkezelő társaság a TriGranit krakkói Bonarka bevásárlóközpontjának eladásáról - írja megbízható forrásokra hivatkozva a PropertyEU.  Szabó Zsolt, a TriGranit befektetési igazgatója a PropertyEU-nak megerősítette:  tárgyalnak róla, hogy a projekt 50 százalékát, amely mintegy 250 millió euró értékű, értékesítik egy nemzetközi intézményi befektetőnek.

Az egész központ eladásáról nincs szó, mivel ez a beruházás igazi trófea a cég fejlesztései között, és óriási lehetőségeket tartogat. A befektető, mint stratégiai partner a cég más projektjeiben is részt vehet. Szabó szerint a tavaly nyitott központ miatt ajánlatokkal bombázzák a társaságot. 

A krakkói Bonarkában 91 ezer négyzetméteren 270 üzlet, kávézók, éttermek és egyéb létesítmények kaptak helyet. A projekt megvalósításához a TriGranit 200 millió eurós hitelt vett fel. A fejlesztés további elemeinek megvalósulása is tovább lendült, múlt csütörtökön a Trigranit részvényesei jóváhagyták az irodaházak és a lakópark megépítését.