Egy cégre szabták a panelfelújítási pályázatokat?

A szocialista Szanyi Tibor szerint egy cégcsoportot, az Épkar Zrt.-t és vállalkozásait hozta helyzetbe a kormányzat panelfelújítási pályázatoknál.
NAPI, 2011. július 26. kedd, 13:27
Fotó:

Az MSZP-s képviselő sajtótájékoztatóján azt mondta, a zöldberuházási program panelfelújítási pályázatain nyertes cégeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkársága kategorizálni kezdte, rögzítve, hogy melyikük milyen értékű munkákat végezhet el - tudósított az MTI.

A minősítési folyamat eredménye az lett, hogy az első két kategóriába tartozó épületfelújításokat csak a korábban az óbudai faluház - az ország legnagyobb társasháza - modernizálását végző Épkar Zrt., illetve hozzá köthető cégek kaphatják meg, ők rendelkeznek ugyanis egyedül a szükséges referenciával.

A politikus arra szólította fel Bencsik János energiaügyi államtitkárt, hogy indítson vizsgálatot az ügyben, ellenkező esetben az MSZP az európai hatóságokhoz, így az uniós versenybiztoshoz fordul, amiért "több száz építőipari céget kiszorítottak" az európai intézmények felügyelte panelprogramból. Ezek a vállalatok nem tehetnek mást, mint hogy "bagóért beállnak alvállalkozónak az Épkarhoz, mint ahogy egyébként a piacon beszerezhető hírek szerint megy is az efféle maffiamódszerekkel történő zsarolás" - tette hozzá Szanyi.

Az ellenzéki politikus szerint a minősítési folyamat gátolja a panelfelújítási munkálatok megkezdését, így azok biztosan nem fejeződhetnek be az őszi fűtési szezon kezdetéig.

HOZZÁSZÓLÁSOK