Eladták az egyik legszínvonalasabb belvárosi irodaházat. A prémium kategóriás Szabadság téri Bank Center még az év első félévében cserélt gazdát, azonban most is csak a tranzakció tényét hozták nyilvánosságra, sem az ár, sem a hozamszint nem publikus - közölte Furulyás Ferenc, a Jones Lang LaSalle ingatlantanácsadó cég befektetési divíziójának vezetője egy háttérbeszélgetésen.

Mindössze annyit lehet tudni, hogy az angol Roxspringtől egy német nyílt végű alap, a GLL és az Allianze biztosító vásárolta meg a 20 euró fölötti bérleti díjjal, és hosszú távú szerződésekkel lekötött, telt házzal működő irodaházat, amelyhez csak a városban elsőként, az Astoriánál megépült East-West Center, illetve a legújabbak közül a Roosevelt 7/8 hasonlítható.



Az idei befektetési tranzakciók értékét Furulyás összesen 5-600 millió euróra becsüli, és nagyjából hasonló volumenre számít 2009-ben is, hozzátéve, hogy  a befektetési piacon  nagyon nehéz  6-12 hónap következik. A termékek eladhatóságát nemzetközi összehasonlításban nem segíti az illikvid piac, a transzparencia hiánya, és a bürokráciából fakadó akadályok.