Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzés meghiúsulását az ajánlatkérő Károlyi József Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az alapítvány szálláshelyeket szándékozott kialakítani a volt istálló épületből, az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával. A  kivitelezés összesen 2581 négyzetméter nettó területen folyt volna és felölelte az épület földszintjének és tetőtere egy részének teljes műemléki felújítását, továbbá a tetőtér fennmaradó részének műemléki állagmegóvó szerkezetépítési munkáit is. Ezek mellett opcionálisan kért az alapítvány 1050 négyzetméter napelem parkot és 30 lámpát a díszkivilágításhoz.

Az alapítvány rendelkezésére nettó 1 milliárd 51 millió forint állt, míg a legolcsóbb ajánlat is 1 milliárd 980 millió forintot tett ki. Ajánlatot tett az Építő-és épületkarbantartó (Épkar) Zrt., ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Laterex Építő Zrt.

A hatezer négyzetméteres kastély egy 50 hektáros ősparkban terül el, jelenleg 20 szállodai szobával üzemel. Fejtő Ferenc, Franciaországban élő író halála előtt a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélynak adományozta több ezer kötetből álló könyvtárát, köztük a saját műveit is.