A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Miniszterelnöki Kabinetirodához utalta a pénzt és a biciklis projektek előkészítését. Egyóttal a kormány felhívta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost (Révész Máriusz) és a miniszterelnök kabinetfőnökét (Rogán Antal), hogy a projekt-előkészítésekről oly módon gondoskodjanak, hogy azok az európai uniós források terhére - akár utólag - elszámolhatóak legyenek.

Egy másik határozatban a Cegléd-Nagykőrös kerékpárút megvalósításához, az európai uniós forrásból történő elszámolásáig szükséges 1 milliárd 153 millió forintot biztosított a kormány.

Ugyanennek a határozatnak a melléklete sorolja fel a térségi jelentőségű kerékpárutakat. Az 56 projekt egy része a fővárosi agglomerációt érinti. Ide tartozik - egyebek mellett - a Budapest-Szentendre, a Budapest Dunakeszi, továbbá a Budapest-Érd-Százhalombatta kerékpárút is.

A listán szerepel a Balatoni Bringakör több szakasza, a Tokaj-Mád-Sárospatak és Tokaj kör kerékpáros útvonal, továbbá a Tiszafüred-Hortobágy-Balmazújváros közötti és a Siófok-Pécs, valamint a Szigetvár-Kaposvár kerékpárút is.