Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nagy többséggel elfogadott nyilatkozat szerint az EP-képviselők erőteljesebb fellépést várnak az unió végrehajtó testületétől, az Európai Bizottságtól annak érdekében, hogy Európában 2030-ra megszűnjön a hajléktalanság.

A parlament ennek érdekében a tagállami támogatások emelését, a hajléktalanság megelőzésének fokozását, az egészségügyhöz és az oktatáshoz való egyenlő hozzáférést, a munkaerőpiaci integráció támogatását, a hajléktalanság büntethetőségének eltörlését, valamint hosszú távú lakhatási stratégiák végrehajtását tartja elengedhetetlennek.

Az állásfoglalásban rámutattak továbbá, hogy az elmúlt tíz évben 70 százalékkal nőtt Európában a fedél nélküliek száma, és a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt a hajléktalanok aránya vélhetőleg tovább fog nőni.

Ámbár a lakhatási politika nem tartozik az uniós hatáskörök közé, az EU különböző intézkedések - például állami támogatásokat, az adózást és a versenyt szabályzó rendelkezések - révén, közvetett módon hatással lehet a lakhatás alakulására.