Gyanakszik a GVH

A GVH szerint az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. előre megállapodhatott egyes közbeszerzési eljárások nyerteseiről.
NAPI, 2010. június 16. szerda, 13:03
Fotó:

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) keddi, előzetes értesítés nélküli helyszíni szemléje alapján alaposan feltételezhető, hogy az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. kartellezett - írja a GVH szerdai sajtóközleménye.

A gyanú szerint a négy cég a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2009-2010-es termőföld és ingatlan értékbecslése tárgyában kiírt egyes közbeszerzési eljárások kapcsán megegyezhetett a közbeszerzések nyerteseiről, ajánlati árairól és a szereplők alvállalkozóként történő foglalkoztatásáról.

A GVH szerint ezzel a vállalatok megsérthették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit, ezért versenyfelügyeleti eljárást indít, ami önmagában még nem jelenti, hogy a cégek ténylegesen jogsértést követtek el. A hat (de legfeljebb 12) hónapig tartó eljárás célja, hogy tisztázza a tényeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK