Hitel nélküli roham a Lakásvásáron

Bár a korábbiaknál kevesebb kiállító jelent meg a rendezvényen, a látogatottság felülmúlta a várakozásokat.
Szepesi Anita, 2009. március 9. hétfő, 08:17
Fotó:

A Napi Gazdaság cikke

Minden várakozást felülmúlt a 14. Budapesti Lakásvásár látogatottsága, az utóbbi hónapokban befagyott piacon újra megjelentek az érdeklődők - mondta a Napinak Borsi István, a Lakásvásár Kft. ügyvezetője. A tapasztalatok szerint a sláger továbbra is a kész, illetve befejezéshez közeli, kis vagy közepes lakás volt, és számos készpénzes foglalásra, regisztrációra is sor került. A fejlesztők láthatóan mindent megtettek a vásárlási kedv felkeltéséért: zömük különleges akciókkal jelentkezett, az egy-másfél millió forintos kedvezménytől kezdve az ajándék garázson, a tízszázalékos árengedményen át egészen a kedvező finanszírozási konstrukciókig.

Nem érte meglepetésként az érdeklődők rohama Zelei Zoltánt, az Elephant Holding értékesítési vezetőjét, aki szerint a korábbiakhoz képest az egyetlen változás, hogy a hitelek iránti igény legalább 70 százalékkal csökkent. A hétvégén így zömmel készpénzes, illetve magas önrésszel rendelkezők jelentek meg a standoknál, hogy szondázzák a piacot, ám a legtöbben a vásárlási döntéssel egyelőre kivárnak - tapasztalta Zelei.

Szintén kiugróan magas érdeklődésről és készpénzes foglalásokról számolt be a Cordia értékesítési vezetője, Nemesdaróczi Rita. Három-négy éve volt ilyen felfokozott hangulat a vásáron - mondta Béres Judit, a GB Európa marketingvezetője. A különleges akciókkal készülő társaságnál a legnépszerűbbnek a munkanélkülivé válás idejére szóló hitelfedezeti biztosítás bizonyult, a toplista második helyén a 3 százalékos garantált kamatozású hitelkonstrukció igénybevétele állt. Utóbbi lényege, hogy maximum 10 milliós hitel esetében vehető igénybe, és egy évig a banki hitel kamatának 3 százalékon felüli részét a fejlesztő állja.

HOZZÁSZÓLÁSOK