Egy hónappal cikkünk megjelenése után kedvező fordulat állt be egy balatonfüredi ingatlanfejlesztés ügyében. Írásunkban a füredi nagy fejlesztések közötti fiaskónak mutattuk be a Silver de lux Apartmanház Kft. projektjének történetét, ahol a beruházó kft. és a kivitelezést végző FÉSZ Zrt. közti vita csődeljáráshoz vezetett. Az ügyben érintettek közölték lapunkkal, hogy március 22-én a FÉSZ és a Silver de lux Kft. között egyezség született. Az eljárás megszűnésével az ingatlanok albetétesítése megtörténhet, ezzel a szóban forgó ingatlanok piacképessé vállnak, az albetétesítéshez kapcsolt vevői kifizetések pedig realizálódhatnak. A peren kívüli megállapodás értelmében a FÉSZ további követeléssel nem él. A teljes folyamat jogi lezárására március 22-től számítottan 60 nap áll rendelkezésre, amelyet tervezetten 2-3 hétre szeretnének lerövidíteni a felek.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be, hogy a város központjában, a tó partján elhelyezkedő épület ugyan lassan két éve kész, de a Silver de lux Kft. annak ellenére sem fizette ki a kivitelező FÉSZ munkáját, hogy az a vállalt feladatot teljesítette. A soproni székhelyű cég végrehajtási eljárást indított a beruházó cég ellen. A Silver de Lux eladta az apartmanokat, de a vevők tulajdonjoga nem került átvezetésre. A csőd miatt felvetődött annak lehetősége, hogy a lakások tulajdonosai az általuk már birtokba vett lakásokkal nem is rendelkeznek.

A beruházó cég szerint a befejezési határidő több hónapos csúszása miatt jogosan tartottak vissza több mint 200 millió forintot. Megítélésük szerint a vagyonfelügyelő ugyanakkor csak a Silver de Lux Kft. tulajdonában levő wellness részleggel rendelkezik, a lakásokkal nem. Kérdésünkre akkor megerősítették: a vevők, vagyis a tulajdonosok érdekei nem forognak veszélyben, mert a földhivatalai nyilvántartásban minden tulajdonos széljegyen van, tulajdonosi bejegyzésükre várnak. Ez most a kivitelezővel történt megállapodást követően megtörténhet, így a lakások tulajdonosai is végre megnyugodhatnak.