A Munkavédelmi nap programja reggelivel egybekötött szakmai egyeztetéssel indult, amelyen a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság Munkahigiénés és Foglalkozásegészségügyi Főosztályának (NMH MMI MFF) vezetése és a KÉSZ Csoport vezetősége vettek részt. Döntés született a szervezetek közötti együttműködésről, amelynek célja, hogy a KÉSZ és az NMH MMI MFF egymást segítve, egymás szakmai tapasztalatait felhasználva érjen el eredményeket.

Az NMH MMI MFF főosztályvezetője Dr. Nagy Imre, a KÉSZ Csoport részéről pedig Bolya Árpád minőségirányítási vezető hosszú távú együttműködési megállapodást írtak alá, amelyben rögzítették a két szervezet szakmai együttműködését a következő 3 évben. Az együttműködés keretein belül az NMH MMI MFF konzultációs lehetőséget biztosít a KÉSZ Csoportnak munkaegészségügyi szakmai kérdésekben, valamint közreműködik a KÉSZ által szervezett munkavállalói egészségnapokon. Cserébe a KÉSZ Csoport munkakörnyezeti helyszínt biztosít a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság Munkahigiénés és Foglalkozásegészségügyi Főosztályának munkaegészségügyi kutatási tevékenységéhez.

Az együttműködés kapcsán Varga Mihály a KÉSZ Holding Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, "amióta 30 évvel ezelőtt létrehoztam a KÉSZ Csoportot azt vallom, hogy egy vállalkozásban nem a vagyon, hanem az ember a legnagyobb érték. Sikereink egyik kulcsa, hogy több mint 1300 munkavállalónk mindig megfelelő egészség állapotban és a munkavédelmi szabályok betartása mellett végezze munkáját."

Dr. Nagy Imre az NMH MMI MFF főosztályvezetője elmondta "az egészséges ember egy társadalom sikerességének alaptényezője. Ez az együttműködés reményeim szerint rengeteg tapasztalattal és innovációs tevékenységgel látja majd el mindkét felet."

A szakmai program koradélután egy jó hangulatú bográcsos ebéddel zárult, amelyet a munka- és egészségvédelmi nap résztvevői a KÉSZ Ipari Parkban párhuzamosan folyó Fordított Nap csapatával közösen fogyasztottak el.