Ismét olcsón vásárolt Mészáros Lőrinc

Igaznak bizonyult az iparági pletyka, Mészáros Lőrinchez került a felszámolás alatt lévő Sikér Zrt. bicskei malma. A korábban nettó 1,1 milliárdért hirdetett ingatlan 300 millióért kelt el.
Domokos Erika, 2017. november 23. csütörtök, 13:41
Fotó: MTI Fotó

Szeptemberben iparági forrásokra hivatkozva azt írta az agrárszektor.hu, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-befektető érdekkörébe kerülhet a bicskei malom. A HVG most arról számolt be, hogy az egykori Aranka malmot nettó 300 millió forintért a Mészáros és felesége tulajdonában lévő Búzakalász 66 Felcsút Kft. vette meg. A felcsúti agrárcég Aranka Malom Kft. néven november elején új céget is bejegyzett, 170 millió forintos törzstőkével.

A tatabányai Sikér Malomipari Zrt. felszámolását végző állami felszámolócég, a Nemzeti Reorganizációs Kft. márciusban még nettó 1,1 milliárd forintért, májusban 900 millió, júliusban pedig 700 millió forintos irányáron hirdette meg értékesítésre a bicskei malmot a gépekkel és berendezésekkel együtt - írta korábban a Napi.hu. Az utóbbi pályázat a felszámolócég augusztusi közleménye szerint eredményesen zárult, egy 300 millió forintos vételárat tartalmazó ajánlatot fogadott el - az azonban nem derült ki akkor, hogy ezt ki, illetve mely cég tette.

Az agrárszektor.hu korábban azt írta, hogy a bicskei malommal Mészáros Lőrinc jelentős iparági kapacitásokhoz juthat. A feldolgozó 250 tonnás napi őrlési kapacitással működhet, így 60-70 ezer tonna búza feldolgozására lehet képes évente.

Felszámolási eljárásban meghirdetett vagyonelemeket tehermentesen vásárolják meg a pályázók. (A bicskei malomra egyébként a Budapest Bank keretbiztosítéki jelzálogjogot jegyzett be 700 millió, illetve 500 millió forint erejéig, valamint a NAV végrehajtási jogot 153 millió forint és járulékai erejéig. A hitelező bank a vagyonelem eladásából várhat megtérülést.)

A nyitókép forrása: eer.gov.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.11.23 16:43

@Fricibacsi2 termelni kell és fenntartani :
Azzal nem lesz gond, a melósok termelnek, a fenntartásra meg az adófizetők öszzedobják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marzipan, 2017.11.23 14:32

@Fricibacsi2:
Vagyis Orbán tanácsadásban is felülmúlja az általad említetteket.
Micsoda egy übermensch!
Kormányoz egy országot, és még tanácsadásban is verhetetlen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi2, 2017.11.23 14:17

Nem értem miért nem Medgyessy vagy Gyurcsány vette meg?

Ja hogy ez nem tanácsadás, itt termelni kell és fenntartani
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html