Itt vannak a nyerő ingatlanbefektetések

Nemzetközi befektetők 31 százalékról 35 százalékra növelték részesedésüket az ingatlanbefektetési tranzakciókban az első negyedévben az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban. A nyertes a kiskereskedelmi szektor - írja a PropertyEU a Cushman & Wakefield legújabb elemzésére hivatkozva.
NAPI, 2011. május 2. hétfő, 12:55
Fotó:

A külföldi vevők kereslete fontos szerepet játszott a tavalyi utolsó, és az idei első negyedévben a régió számos, csökkenő trendet követő országban, többek között Belgiumban, a Cseh Köztársaságban és Ukrajnában - írja az elemzés. Ugyanakkor a  hazai vásárlók is egyre versenyképesebbek számos területen, ezzel jó alapot teremtenek a következő hónapok növekvő aktivitásához. Michael Rhydderch, a C & W  európai tőkepiaci csoportjának vezetője szerint a forgalom a következő időszakban a várhatóan növekvő mennyiségű banki kényszereladások miatt is erősödni fog.

A nagy nyertes a piacon jelenleg már a kiskereskedelmi szektor,  72 százalékos növekedésével év per év alapon. Ebben  a szegmensben 12,1 milliárd eurónyi befektetést realizáltak, ez  42,5 százaléka a teljes piacnak, szemben az tavalyi utolsó negyedévi 33 százalékkal. Ugyanakkor az irodapiacon az elmúlt két negyedévben  50 százalékkal csökkent  az aktivitás, viszonylag alacsony, 34 százalékos piaci részesedés mellett, míg a  magasabb hozamok és a gyártás újraéledése miatt megjelenő befektetők  közel 12 százalékra növelték az ipari szegmens részedését a tavalyi  8 százalékról.

HOZZÁSZÓLÁSOK