A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás nem tartalmazza a becsült ellenértéket. A projekt az uniós finanszírozású Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében valósul meg és három részből áll.

Az első rész célja a XVIII. kerület területén Pestszentlőrinc és Pestszentimre központjának, valamint intenzív beépítésű területeinek kerékpárosbaráttá formálása, továbbá megteremteni a kapcsolatot a szomszédos XIX. és XXIII. kerületekkel is.A tervezett - turisztikai célú útvonal - XVIII. kerületi szakasza a Nagykőrösi úttól egészen a Csévéző utcáig tart.

Így kerékpárosbaráttá válik Pestszentlőrinc központja, a Miklóstelep és a Bókay-telep, érintve a kerület Pestszentimréhez közelebb eső részeit, vagyis a Gloriett-telepet és a Halmierdő városrészeket, illetve a pestszentimrei Újpéteritelepet. Itt a kerékpársávok hossza 10,2, míg a kerékpárútaké 1,6 kilométer.

A második részben Csepel-Kertváros, Csepel-Királymajor és Csepel-Királyerdő válik kerékpáros baráttá. A Ráckevei-Soroksári Duna mentén a helyi kerékpáros igények kielégítése mellett megjelenik a turisztikai kerékpározási igény is. Itt a tervezett kerékpársávok 19 kilométert, míg a kerékpárútak 3,5 kilométert tesznek ki.

A harmadik részben Soroksár központja és az Újtelep kap kerékpáros kapcsolatot. Cél - a már kiépült észak-déli irányú EuroVelo kerékpárúthoz csatlakozva - a kerületen belül egy nyugat-keleti irányú kerékpáros útvonal létrehozása, ezáltal kapcsolatba kerül ez a szakasz a szomszédos XVIII. és XXI. kerületekkel is. A kerékpársávok hossza 10, a kerékpárutaké pedig 6,7 kilométer lesz.

A tenderre az jelentkezhet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a teljes nettó árbevétele elérte a 15 millió forintot, továbbá fel tud mutatni egy legalább 4,5 kilométeres kerékpárforgalmi létesítmény tervezési referenciát. A jelentkezési határidő május 4.