Korlátoznák a társasházépítést Zuglóban

Egyértelműen szigorítani tervezi az építési szabályokat a zuglói önkormányzat, a közelmúltban bevezetett változtatási tilalom az új feltételek megalkotásáig és azok hatálybalépéséig, a tervek szerint 2011 végéig marad fenn – mondta a Napi Gazdaságnak Kovács Balázs alpolgármester. A családi házas övezetben a társasházépítések korlátozását tervezik.
NAPI, 2011. február 10. csütörtök, 04:30
Fotó:

A folyamatban lévő építéshatósági eljárást igénylő ügyeket nem érinti, minden mást - közte az engedélyköteles átalakításokat, bővítéseket, telekalakítást, bontást és építést - azonban igen a szabályozás újragondolásának szükségessége miatt hozott zuglói változtatási tilalom.

Így nem érinti például az elvi engedélyezési szinten álló Mundo-beruházást, amelyet az alpolgármester szerint felfüggesztettek és a földalatti Mexikói úti végállomására tervezett iroda és bevásárlóközpont együttest sem, amelynek az elvi engedélyezése szintén folyamatban van.

Az eddigi szabályozás nem volt elég egyértelmű, mindemellett a városrészt túlépítették, az új lakások egyharmada, mintegy 800 otthon eladatlan - teszi hozzá Kovács Balázs.

A közcélú fejlesztések felvállalására, településrendezési szerződések megkötésére a jövőben az új, több száz lakásos beruházást tervezőknek mindenképpen számítaniuk kell, a családi házas övezetben pedig az ott élők nyugalmának érdekében a társasházépítések korlátozását tervezik - tette hozzá az alpolgármester.


További részletek a Napi Gazdaság csütörtöki számában

HOZZÁSZÓLÁSOK