Kormányzati támogatással fékezné az építőipar zuhanását az ÉVOSZ

Állami és önkormányzati megrendelésekkel fékezné az építőipari visszaesést az ÉVOSZ, a szakszövetség levélben fordult az innovációs minisztérium államtitkárához.
Szepesi Anita, 2020. április 2. csütörtök, 14:25
Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány építési piacra gyakorolt hatását elemezve folyamatosan készíti kárcsökkentő javaslatait az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).  Tapasztalataik szerint az állami és önkormányzati megrendelési körben is lelassult a projektek előkészítése, és csökkent az ajánlatkérések száma, az ágazat rendelésállománya fokozatosan esik vissza.

Ezt a folyamatot meg kell állítani, a vészhelyzet megszűnésére készülve pedig indokolt állami/önkormányzati megrendelési csomagot előkészíteni - írják az innovációs tárca államtitkárához, Boros Anitához címzett levelükben.

Az ÉVOSZ szerint a szektorban az az általános vélemény, hogy folyamatosan szeretnének dolgozni és aktív foglalkoztatással megtartani a munkahelyeket és a dolgozókat, ám ehhez folyamatos megrendelésekre van szükség. A szakszövetség ezért azt szorgalmazza, hogy a döntéshozók gondolják át, milyen állami és önkormányzati megrendelésekkel, építési-beruházási feladatok kitűzésével, előrehozatalával lehet mérsékelni a kereslet visszaesését.

HOZZÁSZÓLÁSOK