Házat építene, könnyebb lesz a dolga

Szerdától a legfeljebb 6 lakásos és 1000 négyzetméter összes hasznos alapterületű lakóépületre nem kell építési engedélyt kérni, elég az egyszerű bejelentés.
Németh Géza, 2020. december 30. szerda, 12:48
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletében a kormány - a veszélyhelyzetre tekintettel - lazított az építési engedélyezési szabályokon.

Eddig a 300 négyzetméter hasznos alapterületet meg nem haladó lakóépületre volt alkalmazható az a szabály, hogy nem kell építési engedélyt kérni, elég az egyszerű bejelentés is.

A december 30-tól indult ügyekben ez a szabály vonatkozik a 6 lakást meg nem haladó, de legfeljebb 1000 négyzetméter összes hasznos alapterületű lakóépületekre is. Ezeknél a tervezői művezetés sem kötelező.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.12.30 16:39

Mi lesz könnyebb ? A tégla ? Mert a többit megeszi a vállalkozó, az AFA-t is keményen beleértve ! A CSOK-ot már megették, most mire ez a cikk ? HJa, nem kell engedély ..... egyedül annak volt valami értelme, hogy nem összevissza emelték a téglarakásokat .....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html