Lakást adna el? Itt a jó hír

Júniusban a tavalyinál negyven százalékkal több, mintegy 12 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban a Duna House (DH) havi tranzakciószám becslése szerint.
Napi.hu, 2015. július 1. szerda, 12:02
Fotó: Napi.hu

Rekord közeli volt az idei júniusi ingatlanpiaci forgalom, állítja a DH, ennél csak idén márciusban kelt el több lakás. Tavaly ugyanekkor 8700 körüli volt az adásvételek száma, ami már az éledező piac első szakaszára tehető. A mostani forgalom így is 40 százalékkal felülmúlja az egy évvel ezelőttit, és közel 70 százalékkal haladja meg a válságot követő leggyengébb, 2013-as év júniusát.

Az idei első félév összforgalma meghaladja a 68,3 ezret, míg 2014 első félévére 45,7 ezer tranzakció jutott, vagyis az idei eredmény éppen másfélszer akkora, mint egy évvel ezelőtti. Ha a szokásos szezonalitással és a mai napon elinduló CSOK hatásaival is számolunk, akkor az eddigiek alapján, idén megközelítheti a piac a 150 ezres szintet is - írja a DH.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.07.01 12:25

jól járt a pesti ismerősöm ,ingatlanos ..kaszál ..!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html