Letették a szentesi sürgősségi osztály alapkövét

Indulnak a munkálatok, letették a Sürgősségi Betegellátó Osztály alapkövét a szentesi Dr. Bugyi Istváni Kórházban. Az 530 millió forintos fejlesztés uniós és önkormányzati forrásból valósul meg. A kivitelezést a KÉSZ Építő ZRt. végzi, az átadást 2011 augusztusára tervezik.
NAPI, 2010. szeptember 22. szerda, 19:16
Fotó:

A szentesi Dr. Bugyi István Kórház korszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Szentes és térsége közel 46 ezer lakójának járó- és fekvőbeteg ellátását ez a kórház szolgálja. Az új Sürgősségi Betegellátó Osztály  beruházás fő célja a sürgősségi betegellátás korszerűsítése, kapacitásának növelése, sürgősségi gyermekambulancia, sürgősségi belgyógyászati és sebészeti-traumatológiai ellátóhely és éjjel-nappal használható helikopter leszálló kialakítása.

A projektben új épületszárny létesítése, műszer-, és technológia-beszerzés, illetve telepítés, valamint humán erőforrás-fejlesztés is szerepel. 

A fejlesztés 530 millió forintos összköltségét a Sport és egészség éve 2010 programsorozat keretein belül megvalósuló TIOP európai uniós pályázat és a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat segítségével biztosítják. A kivitelezést a KÉSZ Építő ZRt. végzi, a beruházás 2011 augusztusában fejeződik be.

HOZZÁSZÓLÁSOK