Az ünnepségen Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a kor követelményeinek minden szempontból megfelelő Olimpia park a fővárosban ritka Duna-parti parkok egyike, ezért különös értéket képvisel.

Kép: MTI

Észak-Lipótváros megújítása az átalakított Kossuth Lajos térrel együtt érdemi változást hozott a belváros északi részének életében - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki hozzátette, hogy az építkezések során rengeteg új, korszerű városépítészeti technikát alkalmaztak.

Kép: MTI

A sportolási és minden generációnak pihenési lehetőséget kínáló park mostantól valóban "olimpiai" - folytatta Rogán Antal -, köszönhetően a játékokra utaló alkotásoknak, így például az olimpiai aranyérmesek falának, az olimpiai láng emlékművének és az ötkarikás "szimbólumszobornak", amely április 1-jétől díszkivilágítást is kap.

Kép: MTI

A belváros legnagyobb közparkja Észak-Lipótváros több utcájával együtt újult meg 1,8 milliárd forint európai uniós és magyar állami forrásból. A kivitelező fővállalkozóval a gödöllői székhelyű Penta Általános Építőipari Kft.-vel az önkormányzat tavaly augusztusban kötött szerződést. A beruházás a teljes Széchenyi felső rakpartot, a Falk Miksa, a Stollár Béla, a Markó és a Balaton utcát, valamint a Balassi utca Kossuth tér felőli részét érintette.

Kép: MTI

A fejlesztéssel a Képviselői Irodaház melletti Olimpia parkban létrejött egy körbekerített, többfunkciós pihenőpark játszótérrel, kültéri sportpályával és kutyafuttatóval.