Már élelmiszerre sem futja a megszorítások miatt

A megszorítások és az adóemelések a lakossági kiadások csökkenését eredményezték Görögországban - írja a Kathimerini napilap.
MTI-Eco, 2016. június 5. vasárnap, 15:06
Fotó: MTI/AP

A lap vasárnapi számában arról számol be, hogy a görög lakosság az idei első negyedévben 13 százalékkal kevesebbet költött élelmiszerre, mint a tavalyi első negyedévben. A megnövekedett terhek és a megemelt adók miatt a lakosságnak egész egyszerűen kevesebb pénze van, mint tavaly volt - mutat rá a cikk.

Sokan már az áramszámlát sem képesek kifizetni, a DEI állami áramszolgáltatónál már 2,7 milliárd euró számlatartozás halmozódott fel.

A Skai tévécsatorna vasárnapi beszámolója szerint az év első hat hónapjában 15 500 vállalkozás szűnt meg és 12 500 új vállalkozás alakult.

Görögország az elmúlt években folyamatosan adókat emelt vagy új adókat vezetett be, valamint több alkalommal is megrövidítette a nyugdíjkiadásokat. A parlament legutóbb két héttel ezelőtt fogadott el egy 5,4 milliárd eurós megtakarítási programot az ország működésének fenntartásához szükséges pénzügyi támogatás biztosítása érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.06.09 08:26

Mindjárt elsírom magam. Éveken, évtizedeken át messze a teljesítményük felett éltek a kedves görögök - a mások, az EU pénzén. No ezt a legkönnyebb, a mások pénzét költeni. De a bulinak vége. Most csupán az történik, hogy visszatérnek arra színvonalra, ami a teljesítményüknek megfelel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

makkmarci, 2016.06.09 04:23

Átlagoljatok 15 évre...
Eleinte ment a dőzsölés, volt 13. havi nyugdíj és fizetés 14,-is.
Volt B+ olimpia is!
Most itt a 7 szűk esztendő..
Összességében átlagosan éltek immár 15 éve.

Hülye népek sorsa...
Lsd még kedvezményes lakáskölcsön 2000-től, 100 napos program 13. havi nyugdíj
Válság.
Most megint megy a dőzs!
csok, kedvezményes hitel, Paks II, stadionok, olimpia?
Mert ezt akarja a 2/3!
Szóval nyugalom kedves görögök!
Van nálatok hülyébb nép is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html