Még idén elkészül az újszegedi inkubátorház

A Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán elnyert 131 millió forintos uniós forrás bevonásával létesít inkubátorházat Újszegeden a Marengo Kft. A közel 200 milliós, száz iroda kialakítását tervező beruházás befejezése októberre várható.
NAPI, 2011. február 2. szerda, 11:11
Fotó:

A "Re-concept Vállalkozói Inkubátorház kialakítása Szegeden" elnevezésű projekt keretében az Európai Uniótól nyert 131 millió forintos támogatást közel 60 millió forint saját forrással kiegészítve száz irodahelységet alakít ki a négyszintes, kétezer négyzetméteres Tisza-parti épületben az Indotek Grouphoz tartozó Marengo Real Estate Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft.

A komplexumban új alapítású, három évnél nem régebbi kis- és középvállalkozások  kedvezményes konstrukciókban bérelhetnek irodát. A bérlők a helyszínen üzleti, marketing, coaching, HR- és jogi tanácsadást, valamint postaszolgálatot is igénybe vehetnek.

Az üzleti fecskeház programozott épület lesz, tehát a beköltöző cégek az energiafelhasználásukért nem átalányt, hanem a tényleges fogyasztást fizetik. A legújabb épületgépészeti megoldások mellett az infokommunikációs eszközök rendszere is teljes körű; telefon, fax, nagy sebességű, szélessávú internet és saját használatú szerver is a bérlők rendelkezésére áll majd.

A közel 200 milliós beruházás márciusban indul, a befejezést októberre tervezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK