Újraindulhatott az egykori tőzsdepalota bevásárló galériává alakítása. A Váci1 projekt kivitelezés a finanszírozás felfüggesztése miatt állította le nyár elején az ORCO csoport, az Unicredittel történt megállapodás eredményeként azonban folytatódhat a kivitelezés, a nyitást 2011 tavaszára tervezik. A műemléképület átalakításának teljes költségét nem árulta el a fejlesztő, csak annyit, hogy a 46 milliós eurós hitel a beruházás jelentős részét fedezi.

 

 

A tízezer négyzetméteres kereskedelmi központ mintegy 20 százalékára már aláírtak a bérlők, köztük a Marccain, az Alain Delon, és a Naga, további 20-25 százalékra előszerződést kötöttek Egy ezer négyzetméteres területet egy világhírű zenés szórakoztató lánc kíván bérbevenni. A bérleti díjak nagyon széles sávban, 15-200 euró között szóródnak.

 

 

November közepe óta nyitva a Párisi Nagyáruház, amelynek a megnyitása a generálkivitelezővel való elszámolási vita miatt halasztódott, ám a finanszírozóval történt megállapodás - ezt is az Unicredit finanszírozta 17 millió eurós hitellel - elhárította az akadályokat. Az egykori Divatcsarnokban a kereskedelmi területeket az Alexandra könyváruház és a kozmetikai termékeket forgalmazó Ahava vette bérbe, a 3600 négyzetméternyi iroda még bérlőre vár. Az érdeklődés a területek iránt az utóbbi időben megélénkült, a kínálati bérleti díj 13-20 euró közötti.

 

 

A cég levette a napirendről a Szervita téri ikonikus épület megépítését, mert a jelenlegi gazdasági és piaci helyzetben a megtérülése lehetetlenné vált. A fejlesztésről azonban nem mondtak le, többféle koncepció is készült a Szervita téri parkoló- és irodaház helyére, azonban a megvalósítás 2010-ben biztos nem indul el.