Megdöbbentő hírek jöttek a csokról

Lakást eddig nem nagyon vásárolt senki a családi otthonteremtési támogatásból (csokot), bár tízezernél is többen igényelték már a támogatást, az új lakások ára viszont jóval a várt, és az indokoltnak tartott fölötti mértékben emelkedett az intézkedés bejelentése óta - írja Népszabadság.
Napi.hu, 2016. augusztus 15. hétfő, 08:19
Fotó: Napi.hu

A lap kérdésére az Ingatlanosok úgy fogalmaztak, élő embert nem láttak még, aki megkapta a csokot és vásárolt is lakást, noha tízezernél többen igényelték a támogatást, s a hitelintézetek is kérelmekről, igénylésekről beszélnek, nem a pénz folyósításáról. Úgy tűnik, a csok egyelőre korántsem jelent akkora előnyt, mint azt korábban beharangozták - írja a Népszabadság.

A program bejelentése után hetek alatt jókorát ugrottak az új építésű ingatlanok árai,  az utánpótlás viszont még várat magára: csak jövőre készülhetnek el nagyobb számban a csokos igényeknek árban, alapterületben leginkább megfelelő házak, lakások. Az is szűkíti a lehetőségeket, hogy az azonnal fizetőképes készpénzes vevők mindenhol beelőznek.

Idén az első fél évben csaknem 12 ezer kérelmet nyújtottak be, összesen 32 milliárd forint értékben a vissza nem térítendő támogatásra - közölte az emberi erőforrás tárca a lap kérdésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK