Ahogy a világgazdaság a fellendülés útjára lép és a bankrendszer is javulást mutat, az ingatlanpiacok is lassan visszatérnek a régi kerékvágásba, igaz, ez meglehetősen eltérő ütemben történik az egyes piacokon. Európa-szerte tapasztalható a javuló befektetői hozzáállásnak köszönhető aktivitást, ami főleg a minőségi ingatlanokat érinti - mondta  John Duckworth, a Jones Lang LaSalle közép-kelet európai régiójának vezetője.

A jövőbeli fejlesztések száma változatlanul korlátozott, mivel  finanszírozáshoz jutni továbbra is nehéz és túl drága. A bérlői aktivitás minden szektorban csökkent, a bérleti díjak lassan elérik a csökkenés alsó határát a fontosabb közép-kelet európai piacokon. A kereslet-kínálat egyensúlyának javulásával 2010-től stabilizálódhat a piac - állítja az elemzés. 

A befektetési volumen körülbelül 6,2 milliárd euró volt a régióban, jóval kevesebb, mint 2008-ban (11,7 milliárd Euró) és 2007-ben (10,1 milliárd Euró). Úgy látszik, hogy a régiót az elmúlt 12 hónapban érintő befektetői érdeklődés visszaesése most lassan megváltozik. 
A tapasztalatok szerint a befektetők visszatérnek Közép-Kelet Európába és számos tranzakció zárult le az iroda, a kiskereskedelmi, az ipari és a hotel szektorban is.