Nagyon sokat fizet ki az állam lakástámogatásra

Az otthonteremtési program elindulása óta már 42 ezer család nyújtott be támogatási kérelmet, az igénylések összértéke pedig meghaladta a 108 milliárd forintot - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
Domokos László, 2017. május 5. péntek, 15:08
Fotó: Napi.hu

A Országgyűlésnek benyújtott költségvetési javaslat szerint jövőre a kormány 226 milliárd forintot fog otthonteremtési támogatásra fordítani. Ez azt jelenti, hogy hat év alatt csaknem a kétszeresére, 82 százalékkal nőtt az otthonteremtésre fordított támogatások nagysága - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Nagyot nőtt a lakásépítési kedv Magyarországon, és ez a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylésének adatain is jól látszik - tette hozzá Dömötör Csaba. Az idei első negyedévben a tavalyi csaknem másfélszeresére nőtt a csokot igénylők száma, miközben a támogatási kérelmek összege megduplázódott. A csok járulékos hatásai közé sorolta, hogy ha tízezerrel több lakás épül, akkor az fél százalékponttal "dobhatja meg" a gazdasági növekedést és 14-16 ezer új munkahelyet hozhat létre.

A csokot 2015. július 1-jén vezette be a kormány a korábbi szociálpolitikai támogatás, ismertebb nevén a szocpol helyett. Ez egyösszegű, vissza nem térítendő lakáscélú támogatást jelent, és egyformán szól a családalapítás előtt állóknak, a még gyermektelen fiatal házasoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, az örökbefogadóknak, az egygyermekes, a kétgyermekes, a három vagy több gyermekes családoknak - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

makkmarci, 2017.05.07 18:56

Boldog vagyok, hogy fizethetem a sok éhenkórász lakását illetve nagy részét.
Mikor lesz már ennek vége?
Akinek kell lakás miért a másik adófizetőn élősködik he? lsd I orbán kormány
És a nyugdíjasok mikor fejezik be a 13. havi nyugdíjért a rinyálást? lsd mszp
Még a 14 havi hiányzott volna: Lsd fideszmaffia
És most megint ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html