Az első pályázat nyertesei június elsejétől költözhetnek be, a második forduló nyertesei pedig néhány nappal később - írta az Index. Azokat, akik a második körben pályáztak, a következő hetekben személyesen keresik fel a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. A környezettanulmányok elkészítését követően a bíráló bizottság június 10-ig nevezi meg a nyertes pályázókat, akik a kiértesítést követően megköthetik a bérleti szerződést és be is költözhetnek új otthonaikba. A további épületekre az év végéig folyamatosan lehet pályázni, hiszen még bőven van olyan ház, ahová bérlő kell.

Az 50 négyzetméteres, négytagú családoknak szánt otthonok bérleti díja az első évben havi 16 800, a 60 négyzetméteres, öttagú családoknak készült házaké 19 500, míg a legnagyobb, 70 négyzetméteres, hattagú családoknak szánt ingatlanoké 21 100 forint lesz.

A kormány még 2011-ben nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé a bedőlt devizahitelesek megsegítését célzó ócsai szociális lakóparképítést.