Nem marad sokmilliárdos munka nélkül Mészáros Lőrinc cége

Összesen nettó 45 milliárd forint értékben kötött szerződéseket csatornázási projektekre az állam. A legnagyobb megrendelést Mészáros Lőrinc cégének konzorciuma kapta.
Domokos Erika, 2017. október 20. péntek, 11:20
Fotó: Pixabay

Négy térségben, harminc településén valósulhatnak meg beruházások. A legdrágább projekt a kaposvári lesz, ott 6 milliárdot költenek csatornázásra, Egerben közel 5 milliárdért fejlesztik a szennyvízhálózatot és korszerűsítik a szennyvíztisztító telepet - írja az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményeire hivatkozva a g7.hu portál.

A legtöbb megrendelést egy olyan konzorcium kapta, amelyben Mészáros Lőrinc cégbirodalmának központi vállalata, a Mészáros és Mészáros Kft. is tag. A felcsúti polgármester érdekeltsége az Euroaszfalttal közösen összesen 14,6 milliárd forintnyi megbízást kapott. (A három beruházás értéke egyébként az előzetes becslések szerint 10,3 milliárd forint volt, Mészárosék ennél drágábban vállalták a munkát.)

Az Euroaszfalt a Dunai György érdekeltségébe tartozó Betonútépítő Zrt.-vel Észak-Kelet Magyarországon is dolgozhat egy 2,4 milliárdos munkán. Rajtuk kívül még a Colas Alterra Zrt., a Swietelsky Kft. és a Strabag kapott megbízást - olvasható a g7.hu-n.

A fejlesztések az NFP által korábban kötött - s nagy sajtóvisszhangot kiváltott - 420 milliárd forint értékű keretmegállapodásának részeként valósulnak meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.10.20 12:08

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html