Októberre megújul a Rudas

Októbertől eredeti szépségében, kényelmesebb környezettel fogadja a Rudas Gyógyfürdő vendégeit. A műemléki rekonstrukció és a korszerű technológia beépítése 493 millió forint összköltségű beruházás keretében valósul meg.
NAPI, 2012. június 21. csütörtök, 13:58
Fotó: Napi.hu

Mérföldkőhöz érkezett a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda rekonstrukciója, a homlokzati felújítás mellett megkezdődik a 440 éves fürdő előcsarnokának megújítása is. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. 2011-ben nyert el 393 millió forintos támogatást az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjától a Rudas Gyógyfürdő műemléki rekonstrukciójára és turisztikai fejlesztésére. A beruházás összköltsége 493 millió forint, így a BGYH Zrt-t. a költségek 22,7 százaléka terheli.

Az építészeti értékek megőrzése mellett a legmondernebb technológiájával szerelik fel és teszik akadálymentessé a gyógyfürdőt. A homlokzatot és a tetőszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelően állítják helyre, korabeli fotók és tervrajzok alapján. Átjárható lesz a gőzfürdő és az uszoda közötti rész. A felújítás várhatóan 2012. október végén fejeződik be, a fürdő azonban a korszerűsítés alatt is üzemel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogar511, 2012.06.22 09:33

@obsi: azt hiszem agyadra ment a szennyvíz! állj már ki a zuhanyozód alól, te szerencsétlen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2012.06.21 14:03

Az a rudas ahol a buzi zsidó beleköpött a vízbe?!!!
A kétharmad éra alatt illik ilyen címmel megjelenni.
Amúgy unalmas.
Vagy Közgépes beszerzésről van szó?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html