Drasztikus lépésre készülnek Párizsban

Veszélybe kerültek az ikonikus párizsi teraszok, amelyek még a leghidegebb téli napokon is tele vannak - számolt be a Euronews.
Domokos László, 2020. március 10. kedd, 14:42
Fotó: Napi.hu - Katona Vanda - Képünk illusztráció.

A párizsi Városháza be akarja záratni a fűthető teraszokat. A kampány egyik fő alakja a zöldek képviselője, egyben Párizs egyik kerületi polgármestere. Ha benézünk, a kávézók üresek, a teraszok pedig tele vannak. Kissé abszurd, hogy télen senki sem akar bemenni - érvelt Jacques Boutault a portál szerint.

Egyes tanulmányok szerint egy 75 négyzetméteres fűtött terasz annyi szén-dioxidot bocsát ki egy tél alatt, mintha egy autóval háromszor megkerülnénk a Földet. Ez 13,7 tonna károsanyag-kibocsátást jelent. Ezt felszorozva a mintegy 12 ezer fűtött párizsi terasszal, a szám megdöbbentő.

Ha Párizs el akarja érni tíz éven belül a zéró kibocsátást, akkor véget kell vetnie az olyan energiapazarlásnak, mint például ezek a fűtött teraszok - magyarázta a polgármester.

Párizs így Rennes nyomdokaiba léphet, ahol január 1-jével elzárták az összes kinti melegítőt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.03.10 16:51

Ez is tiszta hülye. Nem a széndioxid kibocsátás miatt kell megszüntetni a teraszok fűtését, hanem azért mert esztelen pazarlás az utcát fűteni, akkor, amikor egy zárt, szigetelt helységet töredék energiával lehet melegen tartani. A politikusok fejében mára már teljes a fogalom- és a képzavar. És ilyen sötétek döntenek milliók felett, akik semmit sem értenek a külvilágból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html